Arşiv

Aşağıdaki yazı Veripark Yazılım'ın kariyer sayfasından alınmıştır. Tam manâsıyla gerçekleri yansıttığı için yayınlamak istedim.

 

Buyrun;

 

"Tutku nedir? Ekşi sözlüğe bakalım. İlk tanım: saplantı.

Yazdığınız yazılım çalışmamaktadır. Bir tuşa basınca crash etmekte, log falan da üretmemektedir. İki saattir bu hatayla boğuşmaktasınız. "Hayret bir şey. Nasıl bir hata olabilir ki?" diye düşünürken Vista'nın duvar saati gözünüze çarpar. Sinemaya 67 dakika kalmıştır. Yeni kız arkadaşınız tahminen çoktan dolmuşa binmiş, köprüyü geçmek üzeredir. 7 dakika sonra çıkmaya söz verirsiniz.

Devamı...
Etiketler : Yazılım Tutku Yazılım Bir Tutkudur
Kategoriler : Şahsi
Yorumlar : 2 Yorum Yorum Yaz

Merhabalar,

Bu yazımda hakkında Türkçe kaynak bulmanın zor olduğu FastReport.Net raporlama aracından bahsetmeye çalışacağım.

Geçmişte Delphi tarafında çok kullanılan FastReport, .NET tarafında (en azından şu an için) yeterince başarılı olamamış gibi görünüyor. Bunun sebebi -sanırım- Visual Studio IDE içerisine Crystal Report 'un dahil edilmesi ve okullarda da bu raporlama aracı ile ilgili bilgilerin veriliyor olmasıdır.

Bu sebeple, FastReport.Net'i kullanmaya karar verdiğim zaman zorluklar yaşadığımı ve maalesef Türkçe kaynak bulamadığımı da söylemeliyim.

Bu açılıştan sonra dilerseniz örneğimize geçelim.

FastReport.Net 'in Designer aracını açtıktan sonra, ilk olarak raporumuza veri kaynağı eklememiz gereklidir. Bunun için menü üzerinde Veri > Veri Kaynağı Ekle... yolunu izliyoruz. Açılan pencerede yeni bağlantı düğmesine tıklıyoruz. Karşımıza çıkan pencere, Visual Studio IDE üzerinde kod yazmadan veritabanına bağlamamızı sağlayan pencereyle aynı şekilde dizayn edilmiş durumda. Bu yüzden bu safhada, daha önceden tecübesi olan kişiler zorlanmayacaktır.

Devamı...
Etiketler : FastReport.Net
Kategoriler : Access FastReport.Net
Yorumlar : 103 Yorum Yorum Yaz

Tekrar merhaba...

Uzun zaman önce karşılaştığım bir problemin çözümünü paylaşmak imkânı buldum ve bloguma eklemeyi uygun gördüm. İnşallah iktibâs ettiğim kaynak sahipleri [ki adresleri mevcuttur] bana kızmazlar :)

Bu problemle 64 bit W7 kullandığım sırada karşılaşmıştım. Uzun aramalara rağmen toplu bir bilgiye ulaşamamıştım. Bulduğum parça parça bilgilerle neticeye ulaşmış ve problemi çözmüştüm.

Söz konusu problem, access veritabanı kullanan bir tasarımımın 64 bit üzerinde veritabanına erişemesi problemiydi. Beraberinde benzer bir problemin IIS üzerinde de bulunduğunu öğrendim...

Dilerseniz lafı çok uzatmadan konuya geçelim.

.NET Framework üzerinde geliştirilen uygulamaların 64 Bit işletim sistemi üzerinde çalışabilmesi için Visual Studio içerisinde söz konusu projenin properties bölümünden Platform Target kısmının x86 (32 Bit) olarak işaretlenmesi gereklidir. Visual Studio ortamında varsayılan olarak bu durum Any CPU olarak işaretlidir. Bu sebeple kullanılan platforma uyum sağlayarak çalışır. Diğer bir deyişle -bukalemun gibi duruma uyum sağlar ve- x86 (32 Bit) işlemci mimarisi için üretilmiş olan bir işletim sisteminde 32 Bit, x64 (64 Bit) işlemci mimarisi için üretilmiş olan bir işletim sisteminde 64 Bit olarak çalışır.

Devamı...

Herkese Merhabalar...

Bu ilk yazım. İnternet aleminde bulunma sebebimin de açıklayıcısı.

Malumdur ki programcılıkla uğraşıyorsanız, bir web sitesine sahip olmanız, hem ihtiyaç duyanlara yardım etmek hem de bilginizi paylaşmak için olmazsa olmaz halini alıyor.
Ben de bu sebeplere binaen çözümüne kendi çabalarımla ulaştığım problemleri paylaşmak ve internetteki Türkçe kaynak ihtiyacına az da olsa katkıda bulunabilmek için bu bloğu açtım.

İnşallah amacımda muvaffak olabilirim.

Bu kısa yazının sonunda bu güzel blog projesini hazırlayan Blogsa.Net sitesine ve yöneticilerine teşekkür ederim.

En kısa zamanda görüşmek dileğiyle...

NameLogo.png

Etiketler : Etiket Yok
Kategoriler : Şahsi
Yorumlar : 4 Yorum Yorum Yaz

Tavsiye
Bağlantılar